HTML

Sütés, főzés örömmel

Finom ételek receptjei diétázóknak, fogyózóknak, cukorbetegeknek, egészségesen élőknek, egyszóval mindenkinek.

Friss topikok

2012.03.31. 12:30 gazsesz-foz

Betyárfalatok

Ezt a receptet kedves barátomtól, Tábornok úrtól lestem el (mint sok más receptet is :) ), de saját és családom szája íze szerint egy kicsit átalakítottam.

A legjobb az egészben, hogy lehet bográcsban is csinálni, tehát egy nagyobb csapatot is jól tudunk vele lakatni nem sok munkával.

Hozzávalók:

  • hús, ami lehet: sertéscomb, felsál, lapocka, pulykacomb
  • vöröshagyma
  • zöld hüvelyű zöldbab
  • zöldborsó
  • fokhagyma
  • só, bors, petrezselyem, szerecsendió
  • gomba
  • burgonya
  • füstölt szalonna

(Mennyiségeket nem írok, mert ez a jóllakatni vágyó személyek számától függ.)

Elkészítés:

A szalonnát és a hagymát felkockázom, pici olajon elkezdem (ez elhagyható) a szalonna zsírját kiolvasztani és még mielőtt a szalonna megpörkölődne, beleöntöm a hagymát, kicsit megsózom, hogy nem kapjon le, majd megpirítom (egy kis köményt is lehet beletenni). Mikor már üveges, nagyobb lángra kapcsolok és beleteszem a felkockázott húst, és még mindig nagy lángon megpörkölöm. Amikor már minden oldala megpirult, akkor beleteszem a felszeletelt gombát és főzöm, amíg majdnem megpuhul a hús. Közben tört fokhagymával s a felsorolt fűszerekkel ízesítem, utána pedig beleteszem a zöldbabot és zöldborsót és addig rotyogtatom, amíg puha nem lesz minden összetevő.

Kétféle köret ajánlható hozzá, főtt burgonya és sült burgonya. Az eredeti "Tábornoki" recept szerint főtt burgonyával tálaljuk, mi ennek ellenére jobban szeretjük sült krumplival.

Ha bográcsban készítjük, akkor mellette érdemes a krumplit fritőzben megsütni (létszámfüggő mennyiséget) és a bográcsba beleönteni és ott összekeverni, mert így a lehűlt sültkrumpli is felmelegszik. 

Végül porciózom és savanyúsággal tálalom!

Jó étvágyat!

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: étel egytálétel bográcsos betyárfalatok


A bejegyzés trackback címe:

https://gazsesz-foz.blog.hu/api/trackback/id/tr24351879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása