Hozzávalók:
- 40 dkg Diabestar, csökkentett szénhidráttartalmú liszt
- 5 dkg nagyszemű zabpehely
- 5 dkg aprószemű zabpehely
- 5-10 dkg rétesliszt
- 1/2 kg túró
- 1 tojás a tésztába (1 tojás a kenéshez)
- 5 dkg élesztő
- 25 dkg vaj (esetleg margarin)
- 10-20 dkg reszelt sajt
- lenmag, szezámmag
- pici víz
- 20 dkg sonka
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk és a tészta összes hozzávalójával addig keverjük, dagasztjuk, amíg homogén tésztát nem kapunk. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
Pogácsa készítése:
A tésztát elfelezem, az egyik felét kinyújtom vékonyra,
majd 4-be hajtom - lehet a rétegek közé sajtot is szórni - majd hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtom. Átlósan bevágom a tetejét, majd a második - elkveret - tojással bekenem a tetejét, kiszaggatom és mehet is a sütőbe. 190 fokon 15-20 perc alatt megsül.
Sonkás-sajtos tekercs
A tészta másik felét is vékonyra kinyújtom, sajtkrémmel, vagy margarinnal vékonyan bekenem a tetejét.
...majd ráteszem a sonkát....
...megszórom sajttal....
... összetekerem...
...szeletekre vágom...
...majd mehet a sütőbe.
Jó étvágyat!
A tekercset folpackba tekerve le is lehet fagyasztani így a váratlan vendégek sem érnek bennünket felkészületlenül.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.