HTML

Sütés, főzés örömmel

Finom ételek receptjei diétázóknak, fogyózóknak, cukorbetegeknek, egészségesen élőknek, egyszóval mindenkinek.

Friss topikok

2012.03.10. 08:28 gazsesz-foz

Túrós pogi és sonkás-sajtos tekercs, avagy variációk egy tésztára

 Hozzávalók:

  • 40 dkg Diabestar, csökkentett szénhidráttartalmú liszt
  • 5 dkg nagyszemű zabpehely
  • 5 dkg aprószemű zabpehely
  • 5-10 dkg rétesliszt
  • 1/2 kg túró
  • 1 tojás a tésztába (1 tojás a kenéshez)
  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg vaj (esetleg margarin)
  • 10-20 dkg reszelt sajt
  • lenmag, szezámmag
  • pici víz
  • 20 dkg sonka

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk és a tészta összes hozzávalójával addig keverjük, dagasztjuk, amíg homogén tésztát nem kapunk. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.

Pogácsa készítése:

A tésztát elfelezem, az egyik felét kinyújtom vékonyra, 

majd 4-be hajtom - lehet a rétegek közé sajtot is szórni - majd hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtom. Átlósan bevágom a tetejét, majd a második - elkveret - tojással bekenem a tetejét, kiszaggatom és mehet is a sütőbe. 190 fokon 15-20 perc alatt megsül.  

  

 

Sonkás-sajtos tekercs

 

A tészta másik felét is vékonyra kinyújtom, sajtkrémmel, vagy margarinnal vékonyan bekenem a tetejét.

...majd ráteszem a sonkát....

 

 ...megszórom sajttal....

 

 ... összetekerem...

 

 

 

 

 ...szeletekre vágom...

...majd mehet a sütőbe.

 

 

 

 

Jó étvágyat! 

A tekercset folpackba tekerve le is lehet fagyasztani így a váratlan vendégek sem érnek bennünket felkészületlenül.

Szólj hozzá!

Címkék: sajtos túrós tészta pogácsa kelt sütés sonkás tészták tekercs sajtos sonkás


A bejegyzés trackback címe:

https://gazsesz-foz.blog.hu/api/trackback/id/tr34301340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása